رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

به سایت شخصی اینجانب مراجعه شود
alirejali.ir

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

 انسانها در زمان تولد پاک  به عالم طبیعت پا می گذارند .ولی متاسفانه با گذشت زمان روح انسان آلوده و ناپاک می گردد.با چند نوبت اقامه نماز در هر روز ، انسان همانند شستن بدن از آلودگی های روزمره ، روح خود را با ارتباط با حق تعالی آرام و تمیز می نماید. نقل است که می گویند ، اگر می خواهی حرف درست را بفهمی از بچه سوال کن.زیراکودک زیاد آلوده به دنیا نشده است. 

   انسانهای کوچک همانند آبهای استخر ، آبهای حوض و انسانهای بزرگ همانند دریا و اقیانوس از آب هستند. در حالت عادی آب راکد و دست نخورده، آرام و تمیز است.بطوریکه وقتی آنرا نگاه می کنی بسیار شفاف است.چنانچه آنرا بهم بزنی ، لجن ها با آب مخلوط و آنرا کدر می کند. ولی دریا بخاطر وجود نمک و وسعت آن هر قدر هم بهم بخورد ، باز آنرا پاک می بینی. 

   درون انسانها نیز با گذشت زمان ، اگر تزکیه و مراقبت نشود ، دچار آلودگی های بسیار می شود.ولی از آنجا یی که خداوند ستار العیوب است ، چهره واقعی و درون انسانها مخفی می ماند و برای تداوم زندگی و معاشرت با یکدیگر لازم است که مردم از درون یکدیگر خبر نداشته باشند.بعضی اوقات که صحنه در گیری و منازعه و یا امتحان های گوناگون پیش می آید ، انسانها با عکس العمل های خود مقداری از درون خود را بیرون می ریزند و آشکار می شود. 

   البته ظاهر افراد، نیز حکایت از درون و تفکر افراد دارد، که شرط لازم است ولی کافی نمی باشد.بعضا ممکن است از غفلت و نا آگاهی باشد. عده ای هم ممکن است به کارهای خوب دست بزنند و بتوانند برای مدتی مردم را فریب دهند ولی این کار تداوم ندارد.همانند انسان دروغگو که بالاخره با توجه به فراموشی امور روزمره، پس از گذشت زمان حقایق روشن و دروغ او معلوم می گردد. 

   صفات حیوانی در انسان ، در جانوران گوناگون تجلی دارد.مثلا خوک نماد بی غیرتی و متقابلا خروس نماد تجلی صفت غیرت است.بطوریکه اگر خروس دیگر به مرغ او نزدیک شود ، به دفاع می پردازد.یا اینکه طاووس تجلی زیبایی است.یا وفاداری سگ به ارباب خود مشهور است. در مقابل روح بزرگ پیامبران و صفات متعالی امام زمان ، در انسان تجلی دارد. انسان با مراقبت از نفس خود می تواند ، صفات نیک را تقویت و صفات زشت را مهار کند.

  • ۹۴/۰۴/۰۹
  • علی رجالی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی