رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

به سایت شخصی اینجانب مراجعه شود
alirejali.ir

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

باسمه تعالی

شرحی بر واژه عرفانی ناسوت
عالم ناسوت
در عالم ناسوت، روان حبس شود
دل از غم دوری و فغان حبس شود
این عالمِ فانی، سرای من و توست
عشقی به خدا، در نهان حبس شود

 

عالم ناسوت، در متون فلسفی، عرفانی و دینی، به دنیای مادی و جسمانی اطلاق می‌شود که انسان در آن زندگی می‌کند. این عالم، پایین‌ترین مرتبه از مراتب وجود است و شامل همه پدیده‌های محسوس و فیزیکی می‌شود که با حواس پنج‌گانه درک می‌گردند.

ویژگی‌های عالم ناسوت:

1. جهان ماده:
عالم ناسوت شامل همه چیزهایی است که در قلمرو ماده و طبیعت قرار دارند، از جمله زمین، آسمان، حیوانات، گیاهان، و انسان به‌عنوان موجودی جسمانی.


2. محیط تغییر و فناپذیری:
در عالم ناسوت، همه چیز در حال تغییر، حرکت و زوال است. زمان و مکان در این عالم نقش اساسی دارند و موجودات این جهان محدود به قوانین طبیعی هستند.


3. پایین‌ترین مرتبه وجود:
در تقسیم‌بندی مراتب وجود، عالم ناسوت در پایین‌ترین سطح قرار دارد. در عرفان اسلامی، این عالم در تقابل با عالم ملکوت، جبروت، و لاهوت است که مراتب بالاتری از وجود و واقعیت را نشان می‌دهند.


4. محل آزمون و تکامل روحانی:
از دیدگاه عرفانی، عالم ناسوت محل آزمون و تربیت روح انسان است. انسان در این عالم با چالش‌ها، رنج‌ها و فرصت‌ها مواجه می‌شود تا از این مسیر به سوی عوالم بالاتر (مثل ملکوت و جبروت) حرکت کند.


5. ارتباط با سایر عوالم:
عالم ناسوت به عالم ملکوت و سایر عوالم بالاتر متصل است. انسان با انجام اعمال معنوی و تزکیه نفس می‌تواند از محدودیت‌های عالم ناسوت فراتر رفته و به مراتب بالاتر وجود دست یابد.

 

نتیجه‌گیری:

عالم ناسوت، همان دنیای مادی و طبیعی است که ما در آن زندگی می‌کنیم. این عالم به‌عنوان عرصه‌ای برای عمل و آزمایش در نظر گرفته می‌شود که راهی برای رسیدن به کمال معنوی و ارتباط با عوالم بالاتر، مانند ملکوت، فراهم می‌کند.

تهیه و تنظیم

دکتر علی رجالی



 

  • ۰۳/۱۰/۲۷
  • علی رجالی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی