رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

در این وبلاگ ،اشعار و مطالب علمی و فرهنگی اینجانب آمده است .

رسالت

به سایت شخصی اینجانب مراجعه شود
alirejali.ir

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

اشک بتول(۲)

 

باسمه تعالی
حفظ دین


این اشک برای حفظ دین جاری شد
در کرببلا، نور حق یاری شد
چون امر رسول، در میان شد باطل
بر خون حسین، دیده خونباری شد

شرح شعر:

این شعر کوتاه و پرمعنا به واقعه عاشورا و گریه برای امام حسین (ع) و یارانش می‌پردازد. شاعر در این ابیات با زبانی ساده اما عمیق به مظلومیت سیدالشهدا اشاره می‌کند و از نقش اشک در زنده نگه داشتن دین سخن می‌گوید.

1. مصرع اول:
«این اشک برای حفظ دین جاری شد»
شاعر به فلسفه و ارزش اشک ریختن برای امام حسین (ع) اشاره دارد. این اشک‌ها نه فقط از سر غم و اندوه، بلکه برای حفظ دین و آرمان‌های حسینی جاری می‌شوند. چرا که امام حسین (ع) برای احیای دین جدشان قیام کرد.


2. مصرع دوم:
«در کربلا، نور حق یاری شد»
این بیت به حضور امام حسین (ع) و یارانش در کربلا به‌عنوان نماد روشنایی و حقانیت دین اشاره می‌کند. امام حسین (ع) و یارانشان در برابر ظلم ایستادند و نور حق را در دل تاریکی یزیدیان زنده نگه داشتند.


3. مصرع سوم:
«چون امر رسول، در میان شد باطل»
این مصرع به انحرافی که در مسیر اسلام پس از پیامبر (ص) رخ داد اشاره دارد. با روی کار آمدن حکومت‌های ناحق و دور شدن از آموزه‌های اصیل پیامبر، ارزش‌ها زیر پا گذاشته شد و باطل جایگزین حق گردید.


4. مصرع چهارم:
«بر خون حسین، دیده خونباری شد»
شاعر در اینجا به مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش اشاره می‌کند که در کربلا به شهادت رسیدند. گریه بر خون سیدالشهدا، نه‌تنها ابراز غم است، بلکه نشانه‌ای از وفاداری به آرمان او و اعتراض به ظلم و ستم است.

 

نتیجه‌گیری:
شعر کوتاه اما پرمغز است و پیام آن تاکید بر اهمیت حفظ ارزش‌های دینی و زنده نگه‌داشتن یاد و راه امام حسین (ع) است. اشک در این شعر به‌عنوان نمادی از همدلی، آگاهی و مبارزه با ظلم به تصویر کشیده شده است.

دکتر علی رجالی

  • ۰۳/۰۹/۱۸
  • علی رجالی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی